Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

„Prishtina has no river 2019“ – Конкурс за нове стипендије

.

500 pristinaУ сарадњи с ТРАДУКИ мрежом, издавачка кућа Qendra Multimedia је објавила нови конкурс за резиденцијалне стипендије у оквиру програма „Pristhina has no river“. За четвороседмични боравак у Приштини (у септембру, октобру или новембру) могу се пријавити писци/списатељице и преводиоци/преводитељке из југоисточне Европе. Стипендија обухвата коришћење комплетно опремљеног стана, путне трошкове и новчани износ у висини од 700 евра. Рок за пријаву је 15. март 2019.

Штампа

Reading Balkans – Резиденцијалне стипендије за 2019. годину (продужен рок)

.

reading balkans

У оквиру пројекта Reading Balkans на располагању се налазе стипендије и за 2019. годину. Конкурс је расписан за укупно 21 четворомесечни боравак у Новом Месту, Београду, Скопљу, Сплиту, Тирани, Приштини и Сарајеву. Заинтересовани аутори и ауторке за стипендије се могу пријавити до 4. новембра 2018.

Штампа

Расписан конкурс за стипендију „Schritte“/ „Кораци“ за 2019. годину

.

berlin uebersetzerwerkstattФондација „С. Фишер“ ће и наредне године финансирати превођење књижевности с немачког говорног подручја стипендијом „Кораци“. За једномесечну боравишну стипендију дотирану с 2.000 евра у Књижевном колоквијуму Берлин (LCB) могу се пријавити преводитељке и преводиоци из Пољске, Белорусије, Украјине, Мађарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, с Косова, из Македоније, Бугарске, Румуније, Молдавије, Албаније и Турске.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d