Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Нови резиденцијални програм ТРАДУКИ-ја у Букурешту

.

703 ausschreibungУ сарадњи с Румунским музејем књижевности у Букурешту (MNLR), ТРАДУКИ мрежа први пут нуди два резиденцијална боравка који су намењени како ауторима/кама тако и преводиоцима/тељкама. За боравак у Букурешту могу се пријавити аутори/ке из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, с Косова, из Северне Македоније, Црне Горе, Србије и Словеније као и преводиоци и преводитељке с румунског на немачки језик или на један од језика наведених земаља. Стипендија подразумева 800 евра по резиденцији и смештај у Букурешту. Рок за пријаве је 25. јун 2019, док ће се избор за два резиденцијална боравка ујесен обавити 1. јула.

Штампа

„Prishtina has no river 2019“ – Конкурс за нове стипендије

.

500 pristinaУ сарадњи с ТРАДУКИ мрежом, издавачка кућа Qendra Multimedia је објавила нови конкурс за резиденцијалне стипендије у оквиру програма „Pristhina has no river“. За четвороседмични боравак у Приштини (у септембру, октобру или новембру) могу се пријавити писци/списатељице и преводиоци/преводитељке из југоисточне Европе. Стипендија обухвата коришћење комплетно опремљеног стана, путне трошкове и новчани износ у висини од 700 евра. Рок за пријаву је 15. март 2019.

Штампа

„Emerging Writer on Tour“ 2019/2020: Конкурс за подршку младим ауторкама и ауторима

.

673 ausschreibungУ сарадњи са Cúirt International Festival of Literature (Ирска) и Фестивалом светске књижевности издавачке куће Фрактура (Хрватска), Међународни књижевни фестивал Виленица (Словенија) расписао је конкурс за пројекат „Emerging Writer on Tour“. На конкурс могу да се јаве млади писци и списатељице (до 35 година) из свих земаља које учествују у програму ЕУ Creative Europe. Пројекат садржи посету свим трима партнерским фестивалима и десетодневни резиденицијални боравак у местима где се одржавају. Рок за пријаве је 18. фебруар 2019.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d