Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Конкурс Друштва словеначких писаца: Уметничка резиденција у Љубљани

.

576 ausschreibungДруштво словеначких писаца (Društvo slovenskih pisateljev) расписало је конкурс за радни боравак у некадашњем стану словеначког аутора Данета Зајца у Љубљани, који се налази у близини самог центра града. Предвиђено да у њему борави и ствара укупно 12 писаца и списатељица односно преводилаца и преводитељки у трајању од по четири седмице. Рок за пријаве за 2018. годину је до 31. октобра 2017.

Штампа

Writers-in-Residence: Конкурс “Reading Balkans 2018”

.

572 balkanКњижевни резиденцијални програми у Београду, Новом Месту, Приштини, Сарајеву, Скопљу, Сплиту и Тирани, који се одвијају уз подршку ТРАДУКИ мреже, од 2018. године добијаће додатна средства у оквиру „Creative Europe Programme“ Европске Уније. Заинтересовани писци и списатељице из Југоисточне Европе (Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, с Косова, из Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и Словеније) могу да се пријаве на конкурс за резиденцијалне стипендије до 25. октобра 2017. Финансира се 21 четвороседмични резиденцијални боравак у периоду од 1. марта до 31. јула.

Штампа

Аустрија: Artists in Residence програм за 2018. годину

.

561 residenceКанцеларија Савезног канцелара Аустрије у сарадњи са организацијом KulturKontakt Austria расписала је конкурс за доделу 50 резиденцијалних стипендија у Аустрији (Бечу и Салцбургу) за 2018. годину. Боравак је намењен упознавању са аустријском уметничком и културном сценом и успостављању контаката са аустријским уметницима и уметницама. У понуди су посете галеријама, атељеима и музејима, контакти с књижевном и издавачком сценом као и приступ музичком животу у Бечу или Салцбургу.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d