Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Македонија је нови члан ТРАДУКИ мреже

.

583 mazedonien beitritt traduki by nellyrodriguezТоком 20. седнице координационог одбора ТРАДУКИ-ја, која је одржана 14. новембра 2017. у базелском музеју „Kleines Klingental“, мрежа је постала богатија за једног члана: министар културе Републике Македоније Роберт Алагјозовски потписао је одговарајући оквирни споразум и затим учествовао у радној седници.

Штампа

Представљање књиге у Београду: Јирген Кока представља „Историју капитализма“

.

595 juergen kockaУз подршку ТРАДУКИ-ја издавачка кућа Clio је у Београду организовала неколико представљања књиге са Јиргеном Коком, чије је дело Die Geschichte des Kapitalismusобјављено на српском језику под насловом Историја капитализма. Публика и медији показали су велико интересовање за манифестације са реномираним историчарем из Берлина који се превасходно бави друштвеном историјом. Тако је Јирген Кока, између осталог, дао интервјуе за новине Данас (Јирген Кока: Маркс је био интелектуални див) и недељник Време (Капитализам је крив за све), док је Трећи програм Радио Београда једно издање емисије „Трибине“ посветио Јиргену Коки и његовом делу.

Штампа

Књижевност и Рокенрол: Покретна књижевна резиденција у црногорском Челобрду

.

582 celo brdo„Доживотна слобода“ – фраза инспирисана дискурсом о слободи српских надреалиста с почетка 20. века – представљала је тему четврте покретне књижевне резиденције која је одржана у црногорском Челобрду, али и у Котору и Будви од 25. септембра до 10. октобра 2017. Уз подршку ТРАДУКИ-ја организовали су је београдски ЗМУЦ и За Друга из Петровца. У Котору су београдски и сарајевски писац Звонко Карановић и Фарук Шехић, заједно са оснивачем и текстописцем сплитског хип хоп бенда „TBF“ Сашом Антићем и будванском лиричарком Катарином Сарић, ступили у интензиван дијалог о поезији, прози и рокенролу на тему „Доживотне слободе“, док се београдски аутор Владимир Јовановић представио публици у Челобрду.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d