Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

„КРОКОДИЛових десет“ – 10. Фестивал „КРОКОДИЛ“ у Београду

.

630 krokodilУ слављеничкој атмосфери у Београду је од 15. до 18. јуна одржано десето издање књижевног фестивала КРОКОДИЛ који мрежа ТРАДУКИ подржава дужи низ година. На великој конференцији за новинаре Милена Берић и Владимир Арсенијевић, заједно са историчарком Дубравком Стојановић, представили су концепт и програм овогодишњег фестивала.

Штампа

Скопље: „Debate on Europe“

.

629 debateУ сарадњи с ТРАДУКИ-јем и македонском невладином организацијом „Контрапункт“, у Скопљу је од 7. до 9. јуна одржана манифестација „Debate on Europe“ у оквиру међународне серије разговора који се од 2012. једанпут годишње одржавају у организацији Фондације С. Фишер, Немачке академије за језик и књижевност и Фондације за културу „Алијанса“.

Штампа

Међународни књижевни фестивал ПРО-ЗА Балкан у Скопљу

.

627 skopjeОд 27. до 29. маја у Скопљу шести пут одржан међународни књижевни фестивал PRO-ZA Balkan на коме су и ове године учествовали истакнути аутори и ауторке из балканских земаља. Уз подршку ТРАДУКИ-ја представили су се Роберт Перишић и Јуриј Худолин и ауторке Фросина Пармаковска и Лејла Каламујић, која је током маја била гошћа Скопља као резиденцијална стипендисткиња.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d