Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе

Shqipëria merr pjesë në Panairin e Librit, Lajpcig 2015

.

258Panairi i Lajpcigut për vitin 2015 do të zhvillohet në datat 12-15 mars, me pjesëmarrjen e autorëve, përkthyesve, rrjeteve letrare, botuesve dhe kritikës letrare. Ministria e Kulturës mbështet financiarisht Shoqatën e Botuesve Shqiptarë, që përfaqëson stendën e letrave shqipe në këtë panair dhe autorët e zgjedhur nga kjo shoqatë: Arian Leka dhe Gëzim Qendro. Edhe këtë vit, panairi i librit do të jetë një festë për librat dhe njerëzit e librit. Prej shekujsh, Lajpcigu nuk mund të ndahet nga termi letërsi. Lexuesit do të zbulojnë letërsinë dhe letrarët në takime personale. Këtë e mundëson festa më e madhe e leximit, panairi i librit në Lajpcig.

shekulli.com

Liechtenstein erneut mit Länderstand in Leipzig

.

254Am Donnerstag, 12. März, öffnen sich die Pforten der beliebtesten Publikumsmesse über das Buch im deutschsprachigen Raum, der traditionsreichen Leipziger Buchmesse. Liechtenstein ist dieses Jahr zum zweiten Mal mit einem eigenen Länderstand dabei.

Volksblatt.li

Pogačar gost Krokodila

.

251Januarski gost Krokodilove kuće za pisce u Beogradu je Marko Pogačar, jedan od najistaknutijih pesničkih glasova Balkana, koji je nagrađivan za poeziju, prozu i esejistiku, a tekstovi su mu prevođeni na tridesetak jezika.

Seecult