Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе

Pitanja o izdavaštvu

.

189 kulturpunktMinistarstvo kulture domaćin je godišnje sjednice Upravnog odbora mreže Traduki koja promiče književnosti i knjige među zemljama njemačkog govornog područja i regije. Tijekom sastanka u Zagrebu 7. i 8. studenog, bit će razmijenjena iskustva s područja izdavaštva, prevođenja i budućnosti knjige.

Kulturpunkt

Hrvatska će 2013. ponovno biti u žarištu sajma knjiga u Leipzigu

.

188 poslovniHrvatska će 2013. godine ponovno biti u žarištu sajma knjiga u Leipzigu i to povodom ulaska u Europsku uniju, rečeno je na konferenciji za tisak u Ministarstvu kulture. Tu je riječ o programu nazvanom ”Kroatien Kreativ 2013.”, o kojem je govorio direktor sajma Oliver Zille.

Poslovni

Godišnji sastanak Upravnog odbora mreže "Traduki" u Zagrebu - Kneževina Liechtenstein i Sajam knjiga u Leipzigu novi partneri

.

187 min kultureHrvatsko Ministarstvo kulture domaćin je godišnje sjednice Upravnog odbora mreže "Traduki", posvećene promicanju književnosti i knjiga između zemalja njemačkog govornog područja i zemalja regije, tijekom koje će se danas i sutra u Zagrebu razmijeniti iskustva s područja izdavaštva, prevođenja i budućnosti knjige, najavljeno je na konferenciji za novinare Ministarstva.

min-kulture.hr

Liechtenstein beteiligt sich an Übersetzungsnetzwerk TRADUKI

.

186 regierungAm 7. November unterzeichnete der liechtensteinische Botschafter in Berlin, Prinz Stefan von und zu Liechtenstein, zusammen mit Kerstin Appel-Huston, Mitarbeiterin der Regierung, in Zagreb eine Zusammenarbeitserklärung mit TRADUKI. Die Anwesenheit der kroatischen Kulturministerin, Andrea Zlatar Violi?, unterstrich die Wichtigkeit dieses Projektes.

regierung.li

Kuća za pisce u Beogradu

.

184 lookerweekleyKuća za pisce je prvi rezidencijalni program za pisce u Beogradu, koji će ugostiti brojne autore iz regiona i iz Evrope. Prva kuća zapravo je jedan rentiran, novobeogradski stan. Prvi pisac-stanar je mlada autorka Tea Tulić...

Looker Weekley

NOVI REZIDENCIJALNI PROGRAM ZA PISCE U BEOGRADU

.

185 webarchivGotovo sve evropske prestonice imaju po jedan ili više rezidencijalnih programa za pisce i druge umetnike. Oni su izuzetno popularni jer omogućuju kontinuiranu kulturnu razmenu i stvaranje višestrukih kulturnih kontakata i veza od kojih sve strane uključene u ovaj proces imaju dugoročne koristi.

Vesti

Veče slovenačke savremene literature

.

183 e-novineAsocijacija Plima ugostiće tokom vikenda troje vrhunskih slovenačkih proznih autora, Cvetku Bevc, Tadeja Goloba i Petera Rezmana. Književni susreti u Ulcinju organizovani su u saradnji sa izdavačkom kućom Goga, Javnom agencijom za knjigu Republike Slovenije i Tradukijem.

E-Novine

Predsjednik Josipović posjetio splitsku udrugu "Kurs"

.

182 uredPredsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je sjedište splitske Udruge za promicanje kulture i umjetnosti "Kurs" koja se prije tri godine uključila u program "Writers in residence", a koji potiče međunarodnu razmjenu umjetnika i kulturnih djelatnika.
Predsjednik je rekao kako je to "jedan od sjajnijih projekata" koje je vidio u posljednje vrijeme te da se radi o korisno uloženom novcu.

Ured Predsjednika RH

Josipović posjetio splitsku udrugu "Kurs": Ovo je korisno uložen novac

.

181 slobodna dalmacijaPredsjednik Republike Ivo Josipović večeras je posjetio sjedište splitske Udruge za promicanje kulture i umjetnosti "Kurs" koja se prije tri godine uključila u program "Writers in residence", a koji potiče međunarodnu razmjenu umjetnika i kulturnih djelatnika.
Predsjednik je rekao kako je to "jedan od sjajnijih projekata" koje je vidio u posljednje vrijeme te da se radi o korisno uloženom novcu.

Slobodna Dalamcija