Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе

Nikola Madzirov to attend literary event in Tirana

.

206 miaPoet Nikola Madzirov has been selected to serve as the first guest of the Albanian literary programme for residential stay of European authors. The first-ever event is dubbed "Tirana In Between".

MIA

Tirana, kremton Diten Boterore te Poezise me poetin Nikola Madzirov

.

203 kohaDita Boterore e Poezise, eshte nje ftese per te reflektuar mbi fuqine e gjuhes dhe zhvillimin e plote te aftesive krijuese. Ne Tirane, kjo dite u kujtua permes nje aktiviteti te organizuar nga “Poeteka” me prezencen e poetit maqedonas Nikola Madzirov, i cili prej disa javesh po qendron si poet rezident ne “Tirana in Between” – shtepi per shkrimtare dhe perkthyes letrare.

Koha Jonë

Krijohet Shtëpia e Shkrimtarëve dhe e Përkthyesve

.

202 gazetaEshtë themeluar në Tiranë programi rezidencial për shkrimtarë dhe përkthyes veprash letrare. Shtëpia e Shkrimtarëve dhe e Përkthyesve është mundësuar nga bashkëpunimi me POETEKËS me TRADUKI-n, rrjeti europian për letërsinë dhe librat, ku marrin pjesë Austria, Bosnjë-Hercegovina, Bullgaria, Gjermania, Kosova, Kroacia, Lihtenshtajn, Mali i Zi, Maqedonia, Rumania, Serbia, Sllovenia, Shqipëria dhe Zvicra.

balkanweb

Një muaj brenda shtëpisë së shkrimtarëve

.

201 mepoPoeteka në bashkëpunim me Traduki themeloi në fillim të këtij muaji në Tiranë programin për shkrimtarë dhe përkthyes veprash letrare. Në thelb të vet ky program, titulluar “Tirana in between”, përmban ftesa për shkrimtarë të të gjitha zhanreve letrare dhe përkthyes nga rajoni dhe Europa, të cilët aplikojnë për bursa qëndrimi njëmujore në rezidencën e vendosur në njërën prej lagjeve që ruan ende diçka nga gjurma e Tiranës tradicionale, por që njëkohësish është dhe pjesë e jetës moderne të qytetit.

Mapo