Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Књижевност и Рокенрол: Покретна књижевна резиденција у црногорском Челобрду

.

582 celo brdo„Доживотна слобода“ – фраза инспирисана дискурсом о слободи српских надреалиста с почетка 20. века – представљала је тему четврте покретне књижевне резиденције која је одржана у црногорском Челобрду, али и у Котору и Будви од 25. септембра до 10. октобра 2017. Уз подршку ТРАДУКИ-ја организовали су је београдски ЗМУЦ и За Друга из Петровца. У Котору су београдски и сарајевски писац Звонко Карановић и Фарук Шехић, заједно са оснивачем и текстописцем сплитског хип хоп бенда „TBF“ Сашом Антићем и будванском лиричарком Катарином Сарић, ступили у интензиван дијалог о поезији, прози и рокенролу на тему „Доживотне слободе“, док се београдски аутор Владимир Јовановић представио публици у Челобрду.

Прави правцати рокенрол хепениниг одиграо се у будванском старом граду када су списатељица Асја Бакић из Загреба и Ђорђе Шћеповић из Подгорице наступили заједно са фронтменом црногорског алтернативног рок бенда „Аутогени трениниг“ Дином Капетановићем, рок поетом и музичарем Николом Врањковићем, некадашњим фронтменом београдског бенда Блок Аут који је кренуо путем успешне соло каријере, и Небојшом Симеуновићем Сабљаром, фронтменом рок бенда Џа или Бу из Београда.

Резултат књижевног боравка представљају прозни текстови, поезија и музика на тему „Доживотне слободе“ што су уметнице и уметници који су у њој учествовали објавили између осталог и на блогу. Интервјуе са учесницима и учесницама као и утиске о манифестацијама можете погледати овде.

bwd  Set 1/2  fwd

партнери пројекта

traduki partners 2014 d