Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе

Një muaj brenda shtëpisë së shkrimtarëve

.

201 mepoPoeteka në bashkëpunim me Traduki themeloi në fillim të këtij muaji në Tiranë programin për shkrimtarë dhe përkthyes veprash letrare. Në thelb të vet ky program, titulluar “Tirana in between”, përmban ftesa për shkrimtarë të të gjitha zhanreve letrare dhe përkthyes nga rajoni dhe Europa, të cilët aplikojnë për bursa qëndrimi njëmujore në rezidencën e vendosur në njërën prej lagjeve që ruan ende diçka nga gjurma e Tiranës tradicionale, por që njëkohësish është dhe pjesë e jetës moderne të qytetit.

Mapo