Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Састанак партнера ТРАДУКИ мреже у Црној Гори

.

615 montenegroОд 23.-25. априла на редовном састанку у Подгорици и Цетињу окупили су се партнери ТРАДУКИ мреже. На програмском састанку ТРАДУКИ-јева комисија је донела одлуку да подржи 45 нових превода који ће бити објављени током 2018. и 2019. године.

Штампа

Београдски писац Мирослав Ћурчић гост програма „Tirana in Between“

.

614 miroslav curcicУ гостима овогодишњег резиденцијалног програма „Tirana in Between“ у главном граду Албаније први је у марту био београдски писац Мирослав Ћурчић. Током боравка учествовао је у културном животу Тиране, посетио неколико градова и повезао се с тамошњим делатницима и делатницама на пољу уметности и превођења. Своје утиске забележио је у сликовитом путопису.

Штампа

Artists-in-Residence: Селма Куловић стипендисткиња Музејске четврти у Бечу

.

616 kulovicУ оквиру програма Artists-in-Residence аустријско Савезно министарство за Европу, интеграције и спољне послове (BMEIA) и ове године пружа могућност резиденцијалног боравка за писце и списатељице с простора југоисточне Европе. Као прва гошћа 2018. у бечкој Музејској четврти тренутно станује босанско-херцеговачка списатељица Селма Куловић. Након ње гости ће бити: Ервина Хаљиљи, Љиљана Малетин, Мухарем Баздуљ, Андреј Николаидис и Александра Михајловић.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d