Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

ТРАДУКИ у Центру за политику, књижевност и превођење „Weltempfang“ на Сајму књига у Франкфурту 2017.

.

583 frankfurter buchmesseУ оквиру традиционалног средишта Сајма књига у Франкфурту „Weltempfang“ где се одржавају разговори и читања с међународно признатим ауторима и ауторкама, преводиоцима и преводитељкама и интелектуалним величинама, ТРАДУКИ је ове године организовао две стручне расправе.

Штампа

Македонија је нови члан ТРАДУКИ мреже

.

583 mazedonien beitritt traduki by nellyrodriguezТоком 20. седнице координационог одбора ТРАДУКИ-ја, која је одржана 14. новембра 2017. у базелском музеју „Kleines Klingental“, мрежа је постала богатија за једног члана: министар културе Републике Македоније Роберт Алагјозовски потписао је одговарајући оквирни споразум и затим учествовао у радној седници.

Штампа

Представљање књиге у Београду: Јирген Кока представља „Историју капитализма“

.

595 juergen kockaУз подршку ТРАДУКИ-ја издавачка кућа Clio је у Београду организовала неколико представљања књиге са Јиргеном Коком, чије је дело Die Geschichte des Kapitalismusобјављено на српском језику под насловом Историја капитализма. Публика и медији показали су велико интересовање за манифестације са реномираним историчарем из Берлина који се превасходно бави друштвеном историјом. Тако је Јирген Кока, између осталог, дао интервјуе за новине Данас (Јирген Кока: Маркс је био интелектуални див) и недељник Време (Капитализам је крив за све), док је Трећи програм Радио Београда једно издање емисије „Трибине“ посветио Јиргену Коки и његовом делу.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d