Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Промоција књига Кристофа Рансмајера и Данијеле Данц у Букурешту

.

bukarest_ransmayr
Кристоф Рансмајер и Данијела Данц
25. септембра 2009. године, у књижари „Чартурешти" у Букурешту, аустријски писац Кристоф Рансмајер и немачка песникиња Данијела Данц читали су одломке из својих књига Последњи свет / Die letzte Welt (Рансмајер) и Понт / Pontus (Данц). Тема обе књиге је Црно море. Друго издање Рансмајеровог романа објављено је 2009. године у румунској издавачкој кући „РАО". Промоцију је организовао ТРАДУКИ у сарадњи са Аустријским културним форумом из Букурешта, издавачком кућом „РАО", Информационим центром за књиге из Букурешта и Гете институтом из Букурешта.
Штампа

Најава: промоција књиге и разговор са Едом Поповићем

.

popovic_edo
© Анита Шифер – Фукс
Промоција књиге и разговор са Едом Поповићем (Загреб). Дискусија са преводитељком Алидом Бремер и издавачима Сеидом Сердаревићем (Фрактура, Загреб) и Себастијаном Волтером (Фоланд & Квист, Лајпциг). Вече води: Мајке Албат.

Књижевни колоквијум у Берлину
Am Sandwerder 5, 14109 Berlin
четвртак, 01.10.2009. у 20:00 часова
У сарадњи са ТРАДУКИ-јем. Уз љубазну помоћ Савезног министарства иностраних послова Немачке. Улаз слободан.
Штампа

Едо Поповић у Књижевном форуму покрајине Хесен

.

spieler
На позив Књижевног форума покрајине Хесен, хрватски аутор Едо Поповић ће данас у Музонтурму у Франкфурту представити свој роман „Играчи“ / „Die Spieler". Књигу је у марту 2009. објавила издавачка кућа „Фоланд & Квист“, у преводу Алиде Бремер. Вече ће водити Мартин Марија Шварц са Хесенског радија.

Промоција се одржава у сарадњи са мрежом ТРАДУКИ, која је финансијски подржала превод књиге на немачки.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d