Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Крокодил на путу

.

pula_krokodil
Rock'n'roll animal
Београдски књижевни фестивал „Крокодил", који је уз подршку ТРАДУКИ-ја доживео премијеру прошлог лета и на ком су учествовали бројни аутори из Југоисточне Европе, кренуо је зимус на пут - у Хрватску. У оквиру Сајма књига у Пули, 09. децембра 2009. одржана је манифестација „Крокодил на путу", коју је подржао ТРАДУКИ. Пре Пуле, „Крокодил" је био у посети српском граду Инђији, али у Пули се фестивал први пут представио у некој другој земљи региона.
Штампа

Култура Србије представљена у Софији

.

sofia_serbien
„Дани српске културе" у Софији
Посебно важан догађај за ТРАДУКИ био је наступ српских ауторки и аутора у Софији, који је организовао српски ПЕН центар, а финансијски подржао ТРАДУКИ. Опширан извештај са пратећим фотографијама може се наћи на интернет страницама Министарства културе Републике Србије (на српском језику).
Штампа

Међународне радионице у Хрватској

.

workshop_split
Радионица за посреднике у култури
У Хрватској су од 03. до 06. децембра 2009. године одржана два велика међународна књижевна сусрета, са учесницима из Немачке, Швајцарске, Аустрије, Румуније, Турске, Шпаније, Албаније, Бугарске, Словеније, Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Македоније и Хрватске. Сусрете је организовао ТРАДУКИ, уз подршку „Про Хелвеције" и Удружења КУРС из Сплита, и у сарадњи са Сајмом књига у Лајпцигу и Фондацијом „Роберт Бош".

партнери пројекта

traduki partners 2014 d