Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Writer-in-Residence у Сплиту: Мирко Божић

.

656 bozic mirkoУ оквиру резиденцијалног програма „Марко Марулић“, који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја, писац Мирко Божић је током августа живео у стану за ауторе и ауторке сплитског удружења КУРС. Аутор и оснивач мостарског књижевног фестивала „Полигон“ искористио је ову прилику за упознавање локалне књижевне и културне сцене.

Штампа

Writers in Residence: Драгослава Барзут у Сарајеву

.

654 barzut dragoslavaСписатељица и ЛГБТ активистикња Драгослава Барзут у августу је била гошћа главног града Сарајева у оквиру резиденцијалног програма који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја у организацији П.Е.Н. Центра Босне и Херцеговине. Боравак је посветила раду на новој збирци прича и припремама за ново издање дебитантске збирке Златни метак.

Штампа

Расписан конкурс за стипендију „Schritte“/ „Кораци“ за 2019. годину

.

berlin uebersetzerwerkstattФондација „С. Фишер“ ће и наредне године финансирати превођење књижевности с немачког говорног подручја стипендијом „Кораци“. За једномесечну боравишну стипендију дотирану с 2.000 евра у Књижевном колоквијуму Берлин (LCB) могу се пријавити преводитељке и преводиоци из Пољске, Белорусије, Украјине, Мађарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, с Косова, из Македоније, Бугарске, Румуније, Молдавије, Албаније и Турске.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d