Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Writers in Residence: Драгослава Барзут у Сарајеву

.

654 barzut dragoslavaСписатељица и ЛГБТ активистикња Драгослава Барзут у августу је била гошћа главног града Сарајева у оквиру резиденцијалног програма који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја у организацији П.Е.Н. Центра Босне и Херцеговине. Боравак је посветила раду на новој збирци прича и припремама за ново издање дебитантске збирке Златни метак.

Штампа

Расписан конкурс за стипендију „Schritte“/ „Кораци“ за 2019. годину

.

berlin uebersetzerwerkstattФондација „С. Фишер“ ће и наредне године финансирати превођење књижевности с немачког говорног подручја стипендијом „Кораци“. За једномесечну боравишну стипендију дотирану с 2.000 евра у Књижевном колоквијуму Берлин (LCB) могу се пријавити преводитељке и преводиоци из Пољске, Белорусије, Украјине, Мађарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, с Косова, из Македоније, Бугарске, Румуније, Молдавије, Албаније и Турске.

Штампа

„Tirana In Between“: Сусрет Барбаре Корун и албанских песника и песникиња

.

653 korun barbaraУ оквиру резиденцијалног програма „POETEKA – Tirana In Between“, који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја, словеначка песникиња Барбара Корун је у јулу 2018. била гошћа главног града Албаније. Током боравка сусрела се са албанским песникињама, између осталог и у циљу покретања програма размене и превођења албанских и словеначких лиричарки.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d