Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Конкурс за нову резиденцијалну стипендију ЦЕИ за младе писце и списатељице

.

218 ceiУ сарадњи са Удружењем словеначких писаца, Централно-европска иницијатива (CEI) расписала је конкурс за резиденцијалну стипендију за младе писце и списатељице. Кандидати и кандидаткиње могу да се пријаве за тромесечни боравак у једној од држава чланица ЦЕИ по свом избору. Поред тога, добитник/ добитница стипендије у септембру 2017. учествује на Међународном књижевном фестивалу Виленица.

Штампа

Финансијска подршка за превођење српске књижевности

.

517 mikМинистарство културе Републике Србије поново је расписало конкурс за финансијку подршку преводима репрезентативних дела српске књижевности. Заинтересоване издавачке куће могу послати пријаве за делимично финансирање књижевног дела које желе да преведу до 28. фебруара.

Штампа

Стручна расправа „Југоисточна Европа између буђења и отрежњења“

.

516 soeУ сарадњи с ТРАДУКИ-јем, а у оквиру јавне годишње главне скупштине Друштва Југоисточна Европа, дана 25. фебруара у Халеу је одржана стручна расправа под насловом „Југоисточна Европа између буђења и отрежњења. Перспективе аутора и ауторки из региона“. Присутна публика је с великим интересовањем пратила подстицајну дискусију са ауторима и ауторкама Иљиром Фером, Феђом Филковом и Џевадом Карахасаном коју је модерирала Хана Стојић.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d