Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Writer-in-Residence – Мустафа Звиздић у Сплиту

.

539 splitБосанско-херцеговачки писац Мустафа Звиздић је у априлу допутовао у Сплит где је као стипендиста резиденцијалног програма „Марко Марулић“, који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја, четири седмице боравио као гост удружења KURS. Читалачкој публици представио се заједно са сплитском списатељицом Надом Топић 12. маја на књижевној вечери Диску(р)сија у разговору с модератором Маријом Главашем.

Штампа

Writer-in-Residence програм „Кућа за писце“ у Београду

.

535 krokodilОвогодишњи резиденцијални програм удружење КРОКОДИЛ почело је с три списатељице које су уз подршку ТРАДУКИ-ја четири седмице боравиле у „Кући за писце“ с циљем да раде на новим рукописима и представе се публици у Србији.

Штампа

„Tirana in Between“: Даим Мифтари

.

538 miftari smallУ оквиру овогодишњег резиденцијалног програма “Tirana in Between”, Poeteka је у априлу пожелела добродошлицу албанском лиричару Даиму Мифтарију из Македоније. Током свог боравка постао је део културног живота у Тирани. Студенти драматургије направили су перформанс на стихове његове лирике. Заједно са Арианом Леком, који предаје на Универзитету уметности, одржао је два предавања о културном идентитету Албанаца ван националних граница.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d