Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Ивана Бодрожић гошћа у Градишћу

.

578 bodrozicУ оквиру заједничког књижевног фокуса Савезног министарства за Европу, интеграцију и спољне послове Републике Аустрије (BMEIA) и ТРАДУКИ-ја, у коме се ове године налази Хрватска, у Трајштофу је у сарадњи с „Literaturhaus Mattersburg“ и Научним институтом градишћанских Хрвата у октобру одржано читање са Иваном Бодрожић.

Штампа

Четири земље један језик: У Београду у недељу почиње 62. Међународни сајам књига

.

577 belgradДана 22. октобра у Београду почиње 62. Међународни сајам књига, чији је овогодишњи програм ТРАДУКИ мреже 4 земље 1 језик конципиран и осмишљен под вођством Хане Стојић. Као почасни гост ће се уместо једне земље представити један језик, тако да ће до 29. октобра у фокусу београдског Сајма књига бити немачки.

Штампа

Конкурс Друштва словеначких писаца: Уметничка резиденција у Љубљани

.

576 ausschreibungДруштво словеначких писаца (Društvo slovenskih pisateljev) расписало је конкурс за радни боравак у некадашњем стану словеначког аутора Данета Зајца у Љубљани, који се налази у близини самог центра града. Предвиђено да у њему борави и ствара укупно 12 писаца и списатељица односно преводилаца и преводитељки у трајању од по четири седмице. Рок за пријаве за 2018. годину је до 31. октобра 2017.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d