Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Вече панк поезије с Есадом Бабачићем, резиденцијалним стипендистом у Сплиту

.

546 babacicНакон Мустафе Звиздића из Босне и Херцеговине, у сплитски стан на располагању ауторима и ауторкама удружења КУРС уселио се писац и певач легендарног словеначког панк бенда Via Ofenziva Есад Бабачић, који важи за једног од најоригиналнијих и најпознатијих представника словеначке књижевне сцене. Као стипендиста резиденцијалног програма за писце и списатељице „Марко Марулић“, који се одвија уз подршку ТРАДУКИ-ја, дана 6. јуна је у оквиру серије књижевних трибина Диску(р)сија заједно са својим гостом Светом Далматинским – суоснивачем хрватске панк сцене и аутором бројних текстова и легендарних графита – разговарао о музици, перформансу, поезији и отпору. Вече је, као и обично, модерирао Маријо Главаш.

Штампа

„Pristhina has no river“: Екатерина Петрова и Динко Телећан на књижевном фестивалу POLIP

.

545 panelОрганизатори и организаторке Writer-in-Residence програма „Prishtina has no river”, који се одржава уз подршку ТРАДУКИ-ја, у мају су пожелели добродошлицу писцу  Динку Телећану из Хрватске и симултаној и књижевној преводитељки и новинарки у области културе Екатерини Петровој из Бугарске. И гост и гошћа су током четвороседмичног боравка учествовали на међународном књижевном фестивалу POLIP који издавачка кућа Qendra Multimedia организује сваке године у главном граду Косова. Поред представљања књижевности, циљ фестивала је и јачање поверења међу трауматизованим балканским земљама. Динко Телећан се читалачкој публици представио и у оквиру лирског фестивала у Пећи.

Штампа

Zagreb Book Fest 2017

.

544 book festОбимним програмом Zagreb Book Fest је од 22. до 28. маја оживео културни живот главног града Хрватске. Фестивал је уз финансијску подршку ТРАДУКИ-ја организовала издавачка кућа Ljevak уз неколико партнера. Читалачке приредбе и радионице за децу, представљања нових издања, разговори с писцима и списатељицама из Аустрије и других земаља, предавања из филозофије и историје и дискусије као и филмске пројекције и концерти, привукли су многобројне госте и посетиоце из земље и иностранства. У фокусу трећег по реду фестивала била је аустријска књижевност и крхкост као тема.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d