Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Writer-in-Residence у Књижевном и преводилачком дому у Софији: Стефан Чапалику

.

648 capaliku stefanУ оквиру резиденцијалног програма који се одвија уз подршку ТРАДУКИ мреже, у Софији је у јулу гостовао албански писац Стефан Чапалику. Током боравка у главном граду Бугарске интензивно се посветио изради трећег тома свог романа Secili çmendet simbas mënyrës së vet [Свако је луд на свој начин].

Штампа

Reading Balkans: Slađana Kavarić in Sarajevo

.

647 kavaricМлада списатељица Слађана Каварић је у јулу боравила у Сарајеву као резиденцијална стипендисткиња у оквиру пројекта „Reading Balkans“ који се одвија уз подршку ЕУ. Као гошћа ПЕН Центра Босне и Херцеговине током четвороседмичног боравка радила је на новој књизи и представила се сарајевској читалачкој публици на књижевној вечери 25. јула.

Штампа

Конкурс: Програм Artists-in-Residence за 2019. годину

.

646 artist in residenceКанцеларија савезног канцелара Аустрије у сарадњи са организацијом KulturKontakt Austria расписује конкурс за 50 стипендија у Аустрији за идућу годину. Стипендијски програм обраћа се иностраним делатницима и делатницама у култури, што ће рећи и писцима и списатељицама као и књижевним преводиоцима и преводитељкама, и позива их да се на конкурс пријаве електронским путем преко онлајн платформе artists-in-residence-austria. Рок за пријаве је 30.9.2018. године.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d