Преводи са, на и између језика земаља Југоисточне Европе
Штампа

Rезиденцијални програм у Сарајеву: Стефан Бошковић

.

563 boskovic stefanЗа црногорског писца Стефана Бошковића четвороседмични резиденцијални боравак у јулу представљао је добру прилику да се интензивно посвети рукопису своје нове збирке прича и да јој да финални сјај тик пред објављивање.

Штампа

Београдска публика импресионирана резиденцијалним стипендистом Свеном Поповићем

.

562 popovic svenКао најмлађи гост КРОКОДИЛ-ове „Куће за писце“ 2017. године током четири седмице јуна у Београду је боравио резиденцијални стипендиста, хрватски аутор   Свен Поповић. Током боравка радио је на својој новој књизи и на енглеском преводу његове прве збирке прича.

Штампа

Аустрија: Artists in Residence програм за 2018. годину

.

561 residenceКанцеларија Савезног канцелара Аустрије у сарадњи са организацијом KulturKontakt Austria расписала је конкурс за доделу 50 резиденцијалних стипендија у Аустрији (Бечу и Салцбургу) за 2018. годину. Боравак је намењен упознавању са аустријском уметничком и културном сценом и успостављању контаката са аустријским уметницима и уметницама. У понуди су посете галеријама, атељеима и музејима, контакти с књижевном и издавачком сценом као и приступ музичком животу у Бечу или Салцбургу.

партнери пројекта

traduki partners 2014 d